Parazita százlábú


paraziták hosszú ketontestek szaga a szájból

Ezek a darazsak zombivá változtatják áldozataikat A Koppenhágai Egyetem és a dán Természettudományi Múzeum biológusa, Ana Sofia Reboleira erősen meglepődött, amikor Twitteren sikerült azonosítania egy olyan parazita gombafajt, amely elsősorban a százlábúakon szeret megtelepedni — í rja a Futurism. A Troglomyces twitteri az ízeltlábúakra specializálódott Laboulbeniales rend tagja, nevét nyilvánvalóan arról kapta, hogy Twitteren szúrták ki.

A biológusnak először parazita százlábú Virginia Műszaki Egyetemen dolgozó kollégája, Derek Hennen által feltöltött képen tűnt fel, hogy az parazita százlábú százlábún apró, furcsa foltok találhatók.

A szakértő ekkor jött rá, hogy új fajról van szó, mivel ezt a gombafélét még soha nem találták meg amerikai százlábúakon.

múmia paraziták kezelésére dénás paraziták

To summarize: keep sharing your cool nature photos and pay attention to the details! A szakértő kiemelte: valószínűleg ez az első faj, amit Twitteren keresztül fedeztek fel, ezért is olyan fontos, hogy a kutatók megosszák egymással a felfedezéseiket — még akkor is, ha ezt csak egy közösségi médiára feltöltött képpel teszik.

tüdőparaziták emberek tünetei a legjobb védelem a paraziták ellen